Het nachtleven in Oldambt

oldambt nightlife-07oldambt nightlife-08oldambt nightlife-09

 

 

 

 

 

 

De gemeente Oldambt staat vooral bekend om het gezellige nachtleven. Onder de rook van studentenstad Groningen trekken de kleine dorpjes met door pleziervaartuigen drukbezochte haventjes veel bezoekers van allerlei pluimage. De verschillende bezoekers van de vakantieparken en watersport verenigingen zwermen s’avonds uit over de dorpjes voor het nodige (vakantie-) vertier. Door de goede busverbindingen die tot in de vroege uurtjes voortgezet worden is het mogelijk de verschillende etablissementen in de verschillende dorpjes in een nacht met een bezoekje te vereren. Het meeste speelt zich af in het centrum van de dorpjes aan de marktpleinen en aan de haventjes.

 

Uitgaan

De kleine haventjes in ieder waar de prachtige zeil en motorboten aangemeerd liggen geven je het echte vakantiegevoel. Zomers zijn er vaste kermissen en is het altijd een gezellige drukte in de dorpjes. Langs de kade’s en op de verschillende marktpleinen vind je gezellige eetcafe’s van allerlei pluimage waar je heerlijke eenvoudige maaltijden kunt eten en een drankje kunt drinken. Oldambt kent ook een zogenaamd ‘ district van lichte zeden’. In de Hoofdstraat van het plaatsje Nieuwwolda zijn zelfs verschillende parenclubs en nachtclubs te vinden en zogenaamde huizen van plezier. Ook de gay clubs zijn hier goed vertegenwoordigd en het geheel ademt de sfeer van knusheid en artistieke vrijheid uit. Hier vind je volgens kenners dan ook de beste kroegjes en de leukste clubs. Enkele aanraders zijn Cafe Bar het Fust en Boelies pub, waar iedere week live optredens worden gehouden door de plaatselijke bands die soms van verrassende kwaliteit zijn.

Ook Cafe Bar Meneer Jansen en Cafe de Doofpot in Appingendam worden zeer goed bezocht.

Natuurlijk wordt er ook op de verschillende bungalowparken het nodige georganiseerd. Verschillende sportactiviteiten tot speciale kinderdisco’s en feesten met optredens van bekende Nederlanders. Alhoewel deze activiteiten bedoeld zijn voor de bezoekers van de vakantiehuisjes en bungalowparken is iedereen van harte welkom, al dan niet tegen betaling van een kleine vergoeding.