Eten in Oldambt

dutch food-01

dutch food-02

dutch food-03

 

 

 

 

 

 

Nederlanders doen vaak een beetje schaapachtig wanneer het gaat om de typisch traditionele Hollandse gerechten. De Nederlandse eetcultuur lijkt beperkt tot de traditionele aardappels-groenten-vlees gerechten, maar heeft zoveel meer in petto. iedere streek heeft zo zijn eigen gerechten. In de prachtige gemeente Oldambt in Groningen, de meest noordelijke provincie van Nederland, zijn heel veel verschillende restaurants, terrasjes en snackhoekjes waar je heerlijk kunt eten en ontspannen een glaasje drinken. het is heerlijk tot rust komen in Oldambt, en deze gemeente trekt in de zomermaanden dan ook de nodige toeristen komende uit alle windstreken van Nederland maar ook de vakantiegangers en feestvierders uit het buitenland weten deze mooie provincie te vinden en te waarderen.

Oldambt staat bekend om zijn heerlijke palingstokerij en gedroogde Groningse worsten maar ook voor andere lekkernijen ben je in de gemeente Oldambt op het juiste adres. Er is op ieder marktplein wel een speciale vishandel of viskraam te vinden waar je de echte Groningse gerookte paling, de voor Nederland zo typerende rauwe haring met uitjes of de echt Groningse rolmops op Gronings roggebrood kunt proeven. Veel dagjesmensen rijden van het ene dorp naar het andere dorp m genietend van de prachtige omgeving om in elk dorpje een bepaalde viskraam te proberen.

Ook de slagers bieden een groot assortiment aan broodjes “on-the-go”. Hier kun je terecht voor de typisch Groningse salami worsten maar ook voor een smakelijke broodje gebakken kippenlevertjes.

 

Verschillende eetgelegenheden in Oldambt

In de gemeente Oldambt vind je heel veel verschillende snackbars van allerlei allure. De snackbars zichten zich vooral op de dagjesmensen of de mensen die tijdens hun stapavondje snel wat te eten willen scoren. De snackbars in Oldambt zijn van goede kwaliteit en de meeste bieden naast een lekkere bak koffie of een heerlijk gekoeld drankje de traditionele Nederlandse friet met mayonaise en een frikandel ook een ruime keuze in organisch producten, verse sappen en frisse salades. De meeste snackbars hebben geen alcoholvergunning en het is niet toegestaan je eigen alcoholische drank op hun terrein te nuttigen.

Natuurlijk zijn er ook andere restaurants in Oldambt dan alleen de snackbar. In het gezellige stadje Winschoten vind u 2 van de beste pizzeria’s. Gelegen op het Marktplein in het centrum van Winschoten ligt Pizzeria Allazuzu, altijd drukbezocht vanwege de hoge kwaliteit tegen betaalbare prijs.

Pizzeria Ristorante Bellisima ligt een beetje verder van het centrum in Winschoten (Venneweg 9) maar blinkt uit in handgemaakte risotto, heerlijke carpaccio en de beste spaghetti gerechten en vers gemaakt Italiaans ijs in meer dan dertig verschillende smaken.