Shopping in Groningen

Voor wie zin heeft in een dagje winkelen, is de stad Groningen zeker ‘the place to be’. Groningen staat erom bekend een levendige en jonge stad te zijn. Een heerlijke plaats dus om even alles te vergeten en daarbij te genieten van het ruime aanbod aan winkels, markten en cafeetjes. Heb je niet genoeg aan een dag, boek dan een leuk hotelletje in Groningen en maak er een ‘shop till you drop’-weekend van!

OVERZICHT VAN STRATEN EN MARKTEN

Groningen heeft talrijke mooie en gezellige winkelstraten die al een ruime variatie brengen maar de allermooiste en allerleukste ontdek je ongetwijfeld in de Folkingestraat. Een straat die niet voor niks uitgeroepen werd tot de leukste winkelstraat van Nederland! In Groningen is het moeilijk om niet te struikelen over de meest originele winkels waarbij de eigenaars duidelijk hun hart en ziel leggen in het concept van hun handelszaak. Alle winkelstraten in Groningen opnoemen, wordt een onmogelijke zaak maar we geven graag wat tips mee:

grote1

Een straat waar je uren kan vertoeven is de Folkingestraat. Je vindt er heel leuke boetieks, ook antiquairs en handelszaken voor woon, decoratie en accessoires. Tussendoor kan je genieten van een culinair gerecht in één van de vele horecagelegenheden.

De Grote Markt en de Vismarkt zijn markten waar je bijna dagelijks heen kan voor een gezellige drukke marktsfeer.

De Oude Kijk In Het Jatstraat is een straat volgepropt met lachende gezichten, moderne eethuisjes en al even veel leuke winkeltjes.

Ben je op zoek naar speciaalzaken dan vind je ongetwijfeld wat je zoekt in De Grote Kromme Elleboog en Zwanestraat. Grote ketens vind je in de Herenstraat.

Een laatste tip: slenter rond en geniet van het ruime aanbod aan onvergetelijke plekjes. Verdwalen is moeilijk want Groningen heeft een zeer beknopt centrum en alles is makkelijk op loopafstand te bereiken. Wie er toch in slaagt uit het centrum te verdwalen, merkt spoedig dat hij of zij ‘het absolute shoppingparadijs heeft verlaten’.

KORT OVERZICHT VAN DE LEUKSTE WINKELS

Nul 50: vernoemd naar het netnummer van Groningen en tevens een op en top onconventionele interieurwinkel. Adres: Brugstraat 3.grote2

Laif en Nuver: wat betekent ‘lief en mooi’ en dus zeker een passende naam is voor deze winkel met artikelen in landelijke sferen. Adres: Gedempte Zuiderdiep 39.

Toytoy: neem een paar extra ogen mee om het ruime aanbod kitchy toytoy items te ontdekken. De ideale winkel om dat bijzondere geschenk te vinden voor jong en oud! Adres: Folkingestraat 11.

23: deze winkel verkoopt betaalbare sieraden en accessoires. Adres: Zwanestraat 5.

Laat je naar Marokko brengen door een bezoek te brengen aan de winkel Le Souk. Je wordt er hartig verwelkomd met heerlijke geuren, Arabische specialiteiten en ingrediënten. Allemaal aan zeer betaalbare prijzen. Adres: Folkingestraat 21.